De ce comprimate efervescente?

Deși nu au o rată de absorbție ridicată, cele mai multe tratamente se realizează prin administrarea orală a comprimatelor filmate. În schimb, administrarea substanței active în formă lichidă este o modalitate alternativă de tratament ce are o rată de absorbție de până la 100%. Comprimatul efervescent este adăugat într-un pahar cu apă chiar înainte de administrare, iar substanța se bea imediat ce tableta s-a dizolvat complet.

Avantajele comprimatelor efervescente

Preparatele farmaceutice sub formă de comprimate efervescente acționează mult mai repede decât pastilele clasice, fiind concepute astfel încât să livreze într-un mod optim nutrienții în organism. O absorbție mai rapidă înseamnă și o acțiune mai rapidă a acestora, aspect critic în tratarea simptomelor acute precum durerile de cap datorate deficitului de calciu.

Un aspect important este faptul că lichidul în care s-a dizolvat tableta efervescentă ajunge mai întâi în stomac, fapt ce garantează o absorbție rapidă în sânge a acestuia. Conținutul stomacului ajunge într-un timp scurt în intestinul subțire, iar astfel majoritatea nutrienților sunt absorbiți foarte repede. Tabletele efervescente sunt si mult mai stabile decât variantele lichide sau solide de tratament, iar doza administrată este întotdeauna sigură. De asemenea, tabletele efervescente ajung în stomac la un pH optim absorbției, facilitand astfel transmiterea nutrienților în sânge.

Multe dintre suplimentele alimentare clasice sunt greu de înghițit sau au o absorbție îngreunată de alte alimente și chimicale. Astfel, băuturile efervescente sunt ideale în special pentru persoanele în vârstă și pentru cele cu probleme digestive.

Un alt avantaj al tabletelor efervescente este faptul că sunt mult mai blânde cu tractul digestiv față de comprimatele obișnuite. Suplimentele efervescente se dizolvă complet în apă, fapt ce garantează un grad scăzut de iritabilitate și o tolerabilitate mult mai mare față de tabletele obișnuite, greu de digerat. Tehnologia tabletelor efervescente oferă un procent de absorbție de 100%, datorată spargerii moleculelor mari în molecule mai mici.

Spre deosebire de tratamentele lichide, comprimatele efervescente sunt mult mai ușor de transportat. De asemenea, acestea au un grad foarte scăzut de utilizare necorespunzătoare, fiind foarte simplu de administrat. Foarte important este și faptul că într-o singură tabletă efervescentă se pot combina mai multe elemente nutritive, fie că este vorba de calciu și vitamina D sau alte minerale și vitamine.

Un alt aspect important este faptul că într-o singură tabletă efervescentă încap cantități mai mari de ingrediente active, în comparație cu un comprimat filmat. Astfel, comprimatele care se dizolvă pot conține spre exemplu cantitățile optime de calciu și vitamina D, recomandate persoanelor care suferă de deficit de calciu și nu numai.